Blog

met gesloten ogen op een kussen foto
aanhalingstekens

Met gesloten ogen op een kussen

“Oh ga je weer prevelen?” vraagt mijn man als ik mij oortjes indoe en mijn ogen dicht. Ja dat klopt. Ik ga weer mediteren. Elke ochtend en elke avond doe ik dat. Het liefst ook nog ergens tussendoor. Het geeft me rust en focus. 

Mijn eerste meditatie

De eerste keer is bij mijn yogalerares. We zitten in een kring ieder op een eigen kussen. De anderen lijken mij allemaal ervaren yogi’s. Ik sluit mijn ogen en zie mezelf al zitten op een berg, in diepe vrede. In kleermakerszit met mijn handen op mijn knieën. En iets met mijn wijsvinger tegen mijn duim. 

Het is verre van dat. Allerlei gedachten vliegen langs van links naar rechts. En ik ben me bewust van al deze gedachten. Dat is nog erger. Mijn lijf begint ook onrustig te worden en ik wil gaan verzitten. Maar dat mag ik niet van mezelf. Dan val ik meteen al door de mand. Ik wil weg. Misschien kan ik even naar het toilet? Op de achtergrond klinkt de klok van de Westerkerk. Die mooie met dat blauwe torentje. Waar wil ik eigenlijk van weg? Van deze groep, van deze kamer, van mijn gedachten? 

Ik word gered door de yogalerares. “Als er gedachten komen,” zegt ze, “zul je merken dat ze vanzelf weer gaan”. En zo is het. Ik word rustig en mijn lichaam ook. Mijn gedachten stromen meer op de achtergrond en wat overblijft, ben ik. Langzaam begin ik te landen in het nu. In mijn lichaam en in mijn zijn. De behoefte om te bewegen is weg. En we zitten in stilte.

Lichter en helderder

Deze momenten van meditatie brengen mij elke keer weer van de buitenwereld naar mijn binnenwereld, naar mijn hart. En ik zoek ze steeds vaker op. Hier vind ik mijn wezen, mijn werkelijke zijn. Op die berg heb ik nog niet gezeten en verlicht ben ik ook niet. Maar mijn leven wordt wel steeds een stukje lichter en helderder. Ik leef bewuster en ik ervaar meer oprechte vervulling en geluk in de dingen die ik doe. 

Ik kijk opzij naar mijn man. Hij is in slaap gevallen tijdens de bodyscan van zijn mindfulness cursus.  Ook fijn. 

Dit prachtige boekje van Happinez ligt altijd binnen mijn handbereik. Er staan veel praktische oefeningen en inspirerende inzichten in. Het is bijzonder mooi vorm gegeven met achtergrondverhalen vol wijsheid. Een uitnodiging om meditatie een vast onderdeel van je leven te maken.

met gesloten ogen op een kussen foto a
infinity los
infinity los

Wil jij graag ervaren wat een massage behandeling bij mij voor je kan doen?

Scroll naar boven